Monday, 11 September 2017

gemorning uggos

So..

Everybody kinda called me by my name the first day that i got here. Pelik sikit, sebab aku serius taktau nama diorang. Bukan berlagak ke apa, aku serius memang tak tahu.

i updated my resume whenever i felt like shit. by update i mean changing my expected salary to impossible figures, tak impossible sangat pun, saje nak dramatik. kalau ada company nak kat aku ambiklah, kalau taknak aku tak ada hal. macam cergas murni, dahlah offer rendah, interviewer pun 3rd world mentality, ingat aku hadap sangat? pleaselah.


today i got a letter, 




mati laaaa....macam mana lah nak resign kalau gini.  you know what? i would settle for a lower package salary if i could get saturdays off so that i could continue my master's or something.

Takpun berhenti kerja terus. lepastu jahit baju ke jual brownies ke, buat katering ke. reti masak ke? eh helloo, yang tak reti masak tu kau, bukan aku, aku terer. kau dahlah asal kampung ada hati nak tak reti masak. cheitt.

Yes, my thoughts are evil, and yes, you don't want to be inside my head but you know what, i am extremely nice externally. I smile all the time and people think I am funny. kot. ok bye. 



No comments:

Post a Comment